14.10. Najedzte sa do štíhlosti s Antóniou Mačingovou

Témy & Rozhovory

Nedeľné predpoludnie bolo opäť o zdravom stravovaní :) Imunita sídli v črevách a aj preto sme sa zhovárali o cvikle. Má všetky výhody, vďaka ktorým ju môžeme zaradiť do nášho upraveného životného štýlu. Je to plodina, ktorá vyrastá v našej zemepisnej šírke, nie je náročná na pestovanie, v obchodoch sa predáva v dostupnej cene. A ak si ju vieme chutne tepelne upraviť, nie je čo riešiť. Cvikla je vynikajúcou plodinou na znižovanie homocysteínu. Je bohatá na kyselinu listovú a draslík, ktorý chráni srdce. Ďalej je to horčík, ktorý okrem iného posilňuje kosti a mnoho iného. Antónia ponúkla aj recept na rýchly cviklovo-tuniakový šalát.